Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Guide: alt du skal vide om køb af ny legeplads


Guide: alt du skal vide om køb af ny legeplads
Skrevet d. 06/03 2024

Mangler du en ny legeplads til skolen, daginstitutionen, boligområdet eller campingpladsen? Vi vil gerne klæde dig bedst muligt på til at tage de rigtige valg, så din legeplads bliver som du ønsker. Læs vores guide her: alt du skal vide om ny legeplads, og kom godt i gang.

Hos os er der ikke særlig langt fra tanke eller idé, til handling. I vores optik er der ingen dumme tanker eller idéer når det kommer til legeplads, det hele handler om en god og rigtig opsætning og forhold, der giver den bedste sikkerhed for de børn, der kommer til at bruge mange skønne stunder på den nye legeplads. Vi er gode til at tænke ud af boksen og vi er sikre på, at vi sammen kan sammensætte en legeplads der opfylder netop de ønsker, du har. 

Step 1: Hvordan starter processen? Hvad skal jeg gøre?

Måske har du stået og kigget på et tomt jordområde i børnehaven, gået tur med hunden på et større areal i boligområdet og tænkt tanken, "dét ville være fedt, hvis der kunne blive plads til nogle legeredskaber her". Allerede der, der starter processen om en ny legeplads - dine tanker og behov, er startskuddet. 

Har du brug for lidt inspiration kan du med fordel kigge på vores referencer- her viser vi et udpluk af de legepladsprojekter vi har lavet. Du kan komme direkte til siden ved at klikke her.

Når dette behov eller de tanker opstår, så tager du fat i os. Du kan enten ringe til os i vores åbningstid, mandag - torsdag 08.30 - 16.00 eller fredag 08.30 - 14.00, ellers kan du også altid skrive en mail til os på post@max-horsens.dk.

Vi vil til en start spørge ind til hvilke tanker eller overvejelser du har gjort dig omkring ny legeplads, for det kan være, at du allerede har udtænkt dig hvordan den perfekte legeplads skal se ud. Har du ikke gjort dig de store detaljerede overvejelser gør det ikke spor, vi skal nok hjælpe dig, så vi kan finde frem til en løsning du bliver tilfreds med.

Step 2: Vi kommer og kigger på området

Når vi har taget en lille snak omkring dine tanker, ønsker og behov for hvad den nye legeplads skal indeholde,  kommer vi og ud kigger på det område hvor legepladsen skal monteres. Det kan være det er en hel ny legeplads du har i tankerne, eller du måske ønsker at bibeholde nogle eksisterende legeredskaber og tilføje et par nye - det hele er en mulighed, vi er meget fleksible og ønsker at opfylde dine ønsker på bedst mulige vis. 

Når vi kommer og kigger på området, vil vi her tage en snak om hvordan de nye legeredskaber skal placeres. Vores legepladseksperter vil her give gode inputs til, om hvordan det fungerer med hhv. sand eller andet fald underlag, hvis dette er noget der skal etableres. Det er her også muligt for dig at stille spørgsmål - der findes ingen dumme spørgsmål!

Step 3: Vi kommer med et forslag til den nye legeplads

Efter vores snak, vil vores legepladsekspert tage hjem og påbegynde et forslag til hvordan den nye legeplads ville kunne se ud. Du vil modtage et tilbud med en beskrivelse af vores og dine tanker omkring projektet. I dette tilbud vil der være en beskrivelse af de elementer vi har snakket om, priser, billeder mm. Alt dette vil blive sat overskueligt op i et dokument, som du nemt og hurtigt kan danne dig et indtryk af det kommende projekt. Det er vigtigt at dine forventninger stemmer overens med netop det forslag vi kommer med. 

Step 4: Enighed og tegninger af den nye legeplads

Når vi er kommet til enighed om det fremsendte tilbud, har fået rettet det der skal rettes til, så starter step 4. i processen om den nye legeplads. 

Vi vil, når du har godkendt tilbuddet, få lavet tegner af det kommende projekt. Disse tegninger vil fungere som en plantegning over hele det område, hvor de nye redskaber skal stå henne. Alle mål og tekniske informationer vil fremgå, således du har alle de nødvendige informationer.

Vi vil hos Max Horsens stå til rådighed under HELE processen og skulle der opstå spørgsmål til tegningen eller potentielle ændringer, så er vi altid til at få fat i. 


Der er hos os ikke langt fra skitse/tegning til handling. Her ses et billede af de første tegninger
der blev lavet til Låsby Skoles nye legeplads. Hele denne proces kan du læse om her.

Step 5: Vi søger byggetilladelse til ny legeplads

De førnævnte tegninger er det vigtigt, at vi er enige om. Det er vigtigt for os at have de helt rigtige tegninger med placering af legeredskaber og målene herpå, ikke kun fordi vi skal vide det som leverandør, men også fordi disse mål og tegninger skal bruges til byggeansøgningen til kommunen. At søge en byggeansøgning foregår hos Byg & Miljø, der går typisk 4 arbejdsuger (20 dage) før tilbagemelding. 

Ønsker du at vi tager os af byggeansøgningen er dette noget vi snildt kan håndtere, så du ikke selv skal stå med den proces.

Step 6: Montering af ny legeplads

Når den byggetilladelse vi har sendt ind til kommunen i forbindelsen med din nye legeplads bliver godkendt, begynder vi på monterings-delen. Vi vil her koordinere med dig om du har et ønske om hvornår den nye legeplads skal stå klar. Som udgangspunkt bliver monteringen koordineret ud fra hvornår vores leverandør har legeredskaberne klar til afhentning. Specifikke ønsker kan også modtages, dette skal vi blot aftale i god tid. 

For at vi kan sikre os at monteringen af din nye legeplads fungerer fuldstændigt problemfrit, benytter vi vores egne legepladsmontører.


Her gøres der klar til at montere en mindre tarzanbane i en boligforening i Horsens.
Du kan læse meget mere om dette projekt ved at klikke her.

Step 7: Færdigmelding og afslutning

Etableringen af din nye legeplads skal færdigmeldes hos din kommune. Når denne færdigmelding er blevet godkendt, kommer der en certificeret legepladsinspektør ud og kigger på din legeplads. Han/hun/de skal sikre, at hele legepladsen lever op til de sikkerhedsmæssige krav, der skal være opfyldt før en legeplads må tages i brug. 

Når legepladsinspektøren har godkendt den nye legeplads, bliver hele projektet afsluttet hos kommunen med en legepladsrapport og så er din legeplads KLAR.

Denne guide er en typisk tidslinje over processen af ny legeplads. Vi vil under hele processen have en tæt dialog, vi vil besvare alle de spørgsmål du end må have.

Ny legeplads? Vi står klar.

Har du tanker om at etablere en ny legeplads eller modernisere din eksisterende legeplads, så står vi klar med kyndig råd og vejledning. Du må endelig ikke tøve med at række ud til os på enten mail eller telefon, ønsker du et besøg for en uforpligtende snak om dine muligheder, kommer vi gerne forbi. Du finder alle vores kontakt oplysninger her.

Seneste fra bloggen

Om Max Horsens

Vi har mange års erfaring i branchen, og med udgangspunkt i en stor ekspertise inden for legemuligheder til børn, arbejder vi målrettet på at opfylde vore kunders behov - på en uformel og fleksibel måde.

Vores ambition er at være blandt de bedste inden for børns leg – på de områder, hvor vi har vores produktgrupper: Legepladser, Møbler, Legetøj.

Online kataloger

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Ærlig rådgivning

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Hold øje

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Godkendt

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.