Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Ny legeplads til Låsby Skole


Ny legeplads til Låsby Skole
Skrevet d. 31/01 2024

En ny og flot legeplads til Låsby Skole - en legeplads der skaber stor og tryg legeglæde, for både de små og store børn på skolen. Se hvordan legepladsen forvandlede sig fra en lille legeplads med ét element til et stort, flot og livligt område.

Når skoleklokken ringer findes der ikke noget bedre, end at sætte kursen direkte mod skolegårdens legeplads. Er legepladsen god, er vejret ikke en udfordring. En god legeplads kræver at der er interaktioner for alle de børnegrupper, der skal gøre brug af legepladsen. Der skal være elementer til de små og store børn, de modige og de mere forsigtige. Netop dét ønskede Låsby Skole at skabe på deres legeplads med vores hjælp.

Legepladsområdet før: klatreblok i center af området.

Skolens gamle legeplads bestod af ét enkelt element, en klatreblok, placeret i center af legepladsen.. Klatreblokken er et element der ville kunne være sjov og interessant at lege- og klatre på for mange børn, men dette kræver at barnet har en vis tryghed i højder og har styr på koordineringen for at klatre. For de børn hvor utryghed omkring dette opstår, bliver legepladsen ikke et sted de løber ud til, når skoleklokken ringer til frikvarter. Legepladsen skal være et sted, alle børn syntes om at være.

Legepladsområdet fra samme vinkel efter legepladsen er færdig

Ønsket var flere legezoner

Ønsket stod helt klart fra starten; skolen ønskede sig en legeplads med flere forskellige legezoner, de ville inkludere alle børnene, men udfordringen var den begrænsede mængde plads på legepladsen, for hvordan får man presset flere legezoner ind på et område, der måske ikke syner af så meget? Som leverandør af legepladser i over 35 år ved vi hos Max Horsens A/S, hvordan det rigtige valg af udstyr kan optimere pladsen uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller legeglæde. Behovet var flere legezoner og forskellige lege, som leg i højden, over/under leg, rolleleg og  bevægelig leg. Vi kom med flere forslag og i samspil med kunden kom vi frem til den idéelle løsning. Med vores rådgivning og deres drømme blev resultatet følgende:

Område 1: Sandkasserne 

Det første område på den nye legeplads er et område med fokus på de mindre børn. Sandkasseområdet er området på legepladsen hvor børnene kan have en hyggelig og mere rolig stund. Uanset alder, er en sandkasse et hit. For at lave lidt diversitet mellem de to sandkasser i det større sandområde, er den ene sandkasse til alm. sandleg hvor den anden er endestation for rutschebanen. Ønsket var ydermere at børnene skulle kunne "gå op i" sandkassen fremfor "ned i ". Selve sandkassen har altså flere funktioner. Sandkassen er gravet dybere end normalt, da de havde erfaringer med at børnene elskede at grave dybt! Med en højere ramme omkring sandet og udgravning under græsset, er der store muligheder for at grave. Derfor er sandkasserne lavet med højere kanter og en lille skammel til dem, som gerne vil bruge sådan en. Det skaber også en siddemulighed for pædagogerne for at sidde i en mere ergonomisk stilling, og være en del af legepladsen.

Sandkasserne, legehuset samt rutschebanen kommer alt sammen fra vores danske legepladsproducenter. 

 

 

N.TV: Udsigten fra toppen af platformen ved rutschebanen giver udsyn over hele legepladsens områder.

Område 2: Tarzanbane

Noget af det vi som legepladsleverandør for forespørgselser på, er tarzanbaner. Fordelen ved en tarzanbane er, at den kan laves og sammensættes på så mange forskellige måder og at det kun er fantasien der sætter grænser. Er pladsen stor kan der inddrages mange forskellige elementer men er pladsen lille, findes der elementer der passer til netop dette. 

Området ved Låsby Skole var begrænset i plads, derfor er elementerne sammensat og vinklet ved montering for at pladsoptimere så godt som muligt. med udstyr der passer til den børnegruppe der var tiltænkt henvendelse til: de mindre klassetrin. 

Motorikbane Låsby Skole

Den lille tarzanbane starter ved sandkassen og består af flere elementer. Alle elementerne kommer fra vores danske legepladsproducent, Norna Playgrounds. Produkterne er produceret i Robiniatræ der er FSC-certificeret. På denne tarzanbane er der monteret følgende elementer:

Område 3: Legesystemerne

Dette område er tiltænkt til legepladsens større børn. Ønsket var at inkludere redskaber på legepladsen der appalerede til børnenes koordineringsevner, finmotorik og balance. For at udnytte pladsen bedst muligt blev underlaget erstattet en sandbund. Herpå ønskede kunden et klatrestativ samt et gyngestiv med mindst én gynge tilgængelig. 

I samarbejde med kunden fandt vi frem til den løsning, de vurderede passede bedst til dem. Et større klatresystem med forskellige op- og nedgange (store og små børn, vågede og mere forsigtige børn), samt et stort gyngestativ med to dækgynger. Alle produkterne i det store område er produceret i Danmark i Robiniatræ. 

Alle varer er omfattet af almindelig produktgaranti, dog har vi varer med supplerende garanti, bl.a. på vore Robinie legeredskaber med yderligere 8 år mod brud forårsaget af råd, svamp og materiale- eller fabrikationsfejl.

Vil du have hjælp til ny legeplads?

Hos os er der ikke langt fra idé/tanke til handling. Har du et ønske, en idé eller tanke om hvordan din nuværende eller kommende legeplads skal se ud, så står vi klar til at hjælpe dig. Vi starter processen med at komme ud og inspicere legepladsområdet og tage en snak om jeres muligheder/ønsker. Herefter vil vi sammen finde ud af, med afsæt i jeres behov, hvordan legepladsen skal bygges op. Vi har tæt dialog gennem hele processen. Hvordan processen fungerer med opbygning af legeplads, kan du læse mere om i vores blog ved at klikker her

Seneste fra bloggen

Reference-indlæg fra Max Horsens A/S

Her på siden vil i præsentere dig for et udpluk af de institutioner vi igennem de sidste mange år har leveret inventar, legeplads og legetøj til. Alle indlæg vil have beskrivelser og tilhørende billeder af de varer, vi har leveret til den gældende institution. Se med her på siden og få inspiration til møblering af institutionen. 

Ønsker du at tage en snak med os om dine ønsker? Vi kan kontaktes på tlf. 75 65 66 11 samt på mail post@max-horsens.dk.

Denne side vil hyppigt blive opdateret med forskellige referencer og projekter, vi hos Max Horsens A/S har håndteret. Har du spørgsmål til de enkelte indlæg er du velkommen til at tage fat i os.

Online kataloger

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Ærlig rådgivning

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Hold øje

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Godkendt

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.