Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Bakkelunden - byens bedste legeplads


Bakkelunden - byens bedste legeplads
Skrevet d. 02/02 2024

Bakkelunden - én af Horsens mest populære legepladser. I sommeren 2021 stod den nye legeplads i Bakkelunden klar, det samme gjorde børn og familier til at prøve byens nyeste legeplads. Alle redskaber i træ har Max Horsens A/S leveret.

For mange af børnefamilierne i Horsens blev legeglæden større da de i sommeren 2021, kunne indvie den nye og store legeplads i byen. Legepladsen ligger godt placeret tæt på centrum, en afstand der for mange familier kan klares på gåben. Området var førhen en gammel losseplads. Pladsen blev lagt om med ny jord og et større projekt om en ny legeplads gik i gang. Vi hos Max Horsens A/S var som lokal leverandør glade og stolte over, at vi kunne være med til at udvikle på den nye og spændende legeplads.

Levering og opsætning af materialerne

Der mange overvejelser der skal gøres, når der skal etableres en ny legeplads. Hvilket udstyr skal der være, hvem skal udstyres bruges af, hvordan skal placeringen af de enkelte elementer foregå? Sammen med kommunen kom vi frem til en løsning, hvor kommunens behov om legepladsudstyr til både store og små børn, et område hvor madpakken kunne nydes og et område med afslapning alt sammen kom i betragtning.

Vil du vide mere om hvordan processen ved ny legeplads foregår, så kan du klikke her og læse mere.

  

   

Legepladsudstyret ankommer og monteres af vores montør, Henrik.

Den store åbning af den nye legeplads, Bakkelunden

Der blev inviteret til åbning af den nye legeplads for kommunen og kommunens beboere, der var talstærkt tilstede. Vi var som leverandør selv til stede på den store dag - en dag vi alle havde glædet os til. Snoren blev klippet og de legeglade og spændte børn løb i fuld fart hen til de splinter nye legeredskaber

Snoren klippes og den nye legeplads indvies

Et oversigtskort over parkens mange muligheder

Tarzanbanen - til store og små legebørn

Det var vigtigt at der var redskaber til børn i alle aldre. For at ramme så bredt som muligt, blev der etableret to tarzanbaner: en til de store børn og en til de mindre børn. Området dækker over et stort og rummeligt areal der gav os netop disse muligheder. Tæt på legepladsens indgang, hvor parkeringspladsen er lige foran, er begge tarzanbaner placeret.

Tarzanbanen til de store børn indeholder mange forskellige elementer. Der er elementer med fokus på balancen, koordinering og motorik - alle tre elementer der for os, har stor betydning for en tarzanbane. Banen består bl.a. af:

 

 

Et udpluk af elementerne fra tarzanbanen til de større børn

Går man om bagved tarzanbanen til de større børn finder du tarzanbanen til de mindre. Denne tarzanbane har mange af de samme redskaber men med den mindre aldersgruppe i fokus. Elementerne kræver ikke samme grad af balance og koordinering, da elementerne er placeret tættere på jordens overflade.

Denne tarzanbane er samlet på et mindre område uden at gå på kompromis med de sikkerhedsmæssige afstande mellem hvert legepladselement. 

Tarzanbanen til de små byder bl.a.  på nedenstående legepladsudstyr:

Tarzanbanen til de små børn set oppe fra en af områdets mange bakker/forhøjninger

Legesystem, gynger og svævebane

For at den nye store legeplads ikke kun skulle bestå af tarzanbaner og mindre elementer, blev der også monteret hvad vi kalder "legepladsens klassikere": legesystemer og gyngestativer. Netop disse to elementer passer, uanset størrelse, farve og højde, ind på enhver legeplads. Mange timers leg kan bruges på disse elementer, de hører naturligvis en legeplads til. 

Legetårnet er hvad vi kalder en klassiker, da den indeholder mange af de elementer der for os gør et legesystem til et godt legesystem. 

  • Rutschebane
  • Gangbro
  • Brandmandsstænger
  • Klatrenet
  • Klatrevæg
  • Trappeopgang

Gyngestativerne på legepladsen er sat sammen som ét stativ med to forskellige gynger på hvert. Dækgynger og en fugleredegynge. Ønsker man en gynge hvor de små kan sidde i, er denne placeret ved tarzanbanen til de små børn. Her er der både bæltegynge og babygynge.

Legepladens, for mange helt store hit, er den store svævebane. Svævebanen måler intet mindre end 40 meter fra start til slut. Den lange nedadgående svævebane giver mulighed for et ordenligt sus i maven og et smil på læben. Børnene kan nemt komme op- og ned på sædet fra det lille rapos placeret ved svævebanens start.

Den populære svævebane

Vil du have hjælp til ny legeplads?

Hos os er der ikke langt fra idé/tanke til handling. Har du et ønske, en idé eller tanke om hvordan din nuværende eller kommende legeplads skal se ud, så står vi klar til at hjælpe dig. Vi starter processen med at komme ud og inspicere legepladsområdet og tage en snak om jeres muligheder/ønsker. Herefter vil vi sammen finde ud af, med afsæt i jeres behov, hvordan legepladsen skal bygges op.

Seneste fra bloggen

Reference-indlæg fra Max Horsens A/S

Her på siden vil i præsentere dig for et udpluk af de institutioner vi igennem de sidste mange år har leveret inventar, legeplads og legetøj til. Alle indlæg vil have beskrivelser og tilhørende billeder af de varer, vi har leveret til den gældende institution. Se med her på siden og få inspiration til møblering af institutionen. 

Ønsker du at tage en snak med os om dine ønsker? Vi kan kontaktes på tlf. 75 65 66 11 samt på mail post@max-horsens.dk.

Denne side vil hyppigt blive opdateret med forskellige referencer og projekter, vi hos Max Horsens A/S har håndteret. Har du spørgsmål til de enkelte indlæg er du velkommen til at tage fat i os.

Online kataloger

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Ærlig rådgivning

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Hold øje

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Godkendt

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.