Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Søg fonde til ny legeplads


Søg fonde til ny legeplads
Skrevet d. 02/12 2022

Om end I er en børnehave, vuggestue, campingplads eller måske et boligområde der står uden en legeplads, eller står I måske med en legeplads der hænger lidt med mulen og gerne vil have en ny, men pengepungen ikke er så tung som ønsket, så læs med her.

Det er muligt uanset om legepladsen er offentlig eller privat, at søge om økonomisk støtte til opførelsen af den nye legeplads gennem en fond. Der findes flere forskellige fonde I kan søge, men det kommer vi tilbage til.

For at hjælpe jer godt på vej i processen har vi lavet en lille guide, som danner et overblik over hvordan I skal komme godt og trygt i gang med Projekt Ny Legeplads fra A-Z. Vi hos Max Horsens ønsker at hjælpe jer med et skabe et sjovt, fantasifuldt og ikke mindst trygt legemiljø, der lever op til de sikkerhedsmæssige krav- og foranstaltninger. Det er jer der kommer med ønskelisten og budgettet til indholdet på legepladsen, og så sørger vi for, at det bliver så nemt for jer som muligt at få en ny legeplads.

Start i god tid

Vi anbefaler altid at starte på Projekt Legeplads i god tid. Der skal være plads til at tænke over hvordan I vil have legepladsen skal se ud, og plads til, at I også kan ændre mening undervejs. Tag derfor fat I os, så vi kan gøre vores for at hjælpe jer. Vi kommer glædeligt ud til jer, hvor vi her kan se området legepladsen skal placeres på, vise vores produkter og snakke om netop jeres behov og drømme, som en ny legeplads skal opfylde.

Et bud på en løsning

Når vi kommer tilbage på kontoret, går vi i gang med at få jeres ønsker benævnt på mødet, ned på papir. Vi tegner en tegning med et bud på, hvordan jeres nye legeplads ville kunne se ud, med stort udgangspunkt i det legepladsudstyr, som I ønsker er til stede. Når en tegning er færdig sender vi den til jer, og arbejder os herfra frem mod en løsning I er fuldt tilfredse med.

Tilbud og byggeansøgning

Når I har godkendt hvordan den nye legeplads skal se ud, og hvilket udstyr I vil have tilstede, sender vi et endeligt tilbud til jer. I vil på dette tilbud kunne se priserne, alt udstyret, tegninger, mål etc. Tilbuddet skal I give en endelig godkendelse, før vi gør mere.

Hvis ikke I selv ønsker at varetage byggeansøgningen, kan vi også stå for den del. Alternativt kan vi være behjælpelige med dataark samt overbliksbillede. I kan læse meget mere om hvordan processen foregår ved at klikke her.

Hvad så med den del med fonden? Vi forbereder det hele, I sender ansøgningen

Når I har bestemt jer for hvordan den nye legeplads skal se ud, har de rigtige tegninger, mål og den endelige pris, som vi hjælper jer med at få på plads, er det muligt for jer at søge om økonomisk støtte fra en fond. At søge en fond kræver, alt efter fonden, at forskellige kriterier er opfyldt – dette er op til jer selv at sikre, at disse kriterier er opfyldt, samt at sende ansøgningen afsted til den ønskede fond. Arbejdet der skal laves inden ansøgningen sendes afsted, hjælper vi jer med.

I skal være opmærksomme på, at mange fonde ikke godkender ansøgninger på allerede igangværende projekter.

Når I går i gang med at kigge ned i hvilken fond I vil søge, kan I med fordel have vores nedenstående tips i baghovedet, for det kan hurtigt virke uoverskueligt at have styr på hvad man skal have for øje.

Start endnu engang i god tid

Det kan være en fordel for jer at sætte jer ind i hvilken fond I skal vælge – for der er flere at vælge imellem. Sæt jer godt ind i, hvilken fond I skal sende ansøgningen afsted til, for der kan måske være flere aktuelle.

I kan med fordel kontakte fonden, og tage en snak om Projekt Legeplads som I ønsker økonomisk støtte til.

Ha’ styr på jeres ansøgning

I og med der findes flere forskellige fonde, med hver deres formål, er det vigtigt at ansøgningerne der sendes afsted skræddersyes til den fond, I sender til. Ansøgningen er jeres adgangsbillet, og derfor må I gerne kredse om udførelsen heraf. Dyk ned i hvad fondene lægger vægt på, og inddrag dette i jeres gode, korte og præcise ansøgning

I kan med fordel i jeres ansøgning lægge vægt på: hvem I er, hvad I søger penge, hvor mange penge I søger. Og hvorfor projektet I søger penge til vil give værdi. En legeplads er med til at styrke både store og små børns naturlige udvikling, skaber glæde og giver et samlingspunkt for både børn og voksne.

Sidst men ikke mindst, skal I angive hvorfor I vælger netop dén fond.

Visuel beskrivelse fremmer forståelsen

Det er vigtigt I beskriver, hvad det er I vil opnå med jeres projekt. Hvordan det giver værdi. Det kan være en stor fordel at beskrive det, således andre personer som ikke kun er ved fonden, forstår jeres budskab. Vi anbefaler jer, at I medsender de tegninger vi laver for jer – på denne måde kan de se og forstå, hvordan legepladsen vil komme til at se ud.

Hvilke fonde kan vi bruge?

For at give jer et bedre overblik, har vi samlet et lille udpluk af de fonde I kan gøre brug af. Det er vigtigt for os igen at nævne, at det er jeres eget ansvar at sende en ansøgning afsted til fonden, og heraf undersøge hvilke I vil gøre brug af.

Landsbypuljen

Landsbypuljen er en pulje/fond der findes i mange kommuner. Fonden søges igennem den enkelte kommune. Puljen har til formål at støtte op omkring de lokale aktiviteter i kommunen, der styrker den kommunale udvikling – både i landsbyer og landdistrikter. Mange kommuner har denne fond tilgængelig, nedenfor er et lille udpluk.

Randers Kommune

Skanderborg Kommune

Kolding Kommune

Faxe Kommune

Isabella Fonden

Isabella Fonden har til formål at støtte op om frihed til fællesskab under åben himmel. Særligt har de fokus på udendørs sportsaktiviteter, med undtagelser, frilufts- og campinglivet.

Fonden søges igennem deres online ansøgningsformular, og den finder du her.

Der foretages uddelinger to gange årligt, én gang 1. halvår og én gang 2. halvår. Når ansøgningen er sendt, vil du modtage svar på e-mail.

Nordea Fonden

Nordeas fond støtter meget bredt, og bevæger sig indenfor områder som børn og unge, projekter i det fri, foreningslivet, det lokale byliv og meget mere.

I kan læse mere om, hvilket område jeres legeplads hører ind under – og igen, vi anbefaler I giver dem et kald, for vi er sikre på, at de kan vejlede jer i den helt rigtige retning. Læs mere om jeres muligheder her

Legatbogen.dk

Her finder du en database der kan give dig et overblik, over hvilke fonde, offentlige puljer og legater der er tilgængelige i Danmark. Du skal ikke betale for at komme ind og snuse rundt i oplysningerne, det er ganske gratis. Find det du leder efter her

Fundraising.how

Navnet lyder engelsk, men hjemmesiden er dansk. De har samlet en masse brugbare informationer om, hvad du som søgende kan søge til og giver dig et overblik over, hvilke legater og fonde til foreninger er der. Det er en side der ikke kræver login, så du kan bare slå dig løs. Du finder deres hjemmeside ved at klikke lige her

Har I spørgsmål?

Er der spørgsmål I gerne vil have besvaret, om end det er om valg af legepladsudstyr, hvordan processen foregår eller noget helt tredje, må I endelig ikke tøve med at række ud til os. Vi står altid klar med kyndig og personlig rådgivning, klar til at vejlede jer. Ønsker du et besøg af vores kyndige ledepladsrådgiver, Tobias, så er dette naturligvis en mulighed. Der er mange ting der skal tjekkes af når der skal købes ny legeplads, uanset om der skal ind i projekt søg fond til legeplads eller ej. 

Du kan ringe til os mandag - torsdag fra 08.30 – 16.00 samt fredag fra 08.30 – 14.00 på tlf. 75 65 66 11, og ellers er du mere end velkommen til også at sende os til mail til post@max-horsens.dk.

Seneste fra bloggen

Om Max Horsens

Vi har mange års erfaring i branchen, og med udgangspunkt i en stor ekspertise inden for legemuligheder til børn, arbejder vi målrettet på at opfylde vore kunders behov - på en uformel og fleksibel måde.

Vores ambition er at være blandt de bedste inden for børns leg – på de områder, hvor vi har vores produktgrupper: Legepladser, Møbler, Legetøj.

Online kataloger

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Ærlig rådgivning

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Hold øje

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Godkendt

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.