Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Affaldssortering

Lad os passe på miljøet, sammen!

Vi finder det hos Max Horsens vigtigt, at vi passer på miljøet og vores klode. Som en af landets største leverandører af inventar til danske institutioner og skoler, syntes vi det er vigtigt, at vi også giver vores bud på hvordan vi i samarbejde med vores kunder, kan hjælpe til med at skåne miljøet.

Alle vores stationer til affaldssortering er produceret i FSC-mærket træ i Danmark, og bidrager til affaldssortering og læring heraf i netop din institution.

Læs mere...
Vis mindre.
Affaldssortering væg 3 sektioner, lille
Affaldssortering væg 3 sektioner, lille Varenr.: 618440 DKK 4.484,00 (DKK 5.605,00 inkl. moms)

Mere info

Udskæring til 3 skilte incl. plexiglas
Udskæring til 3 skilte incl. plexiglas Varenr.: 618441 DKK 448,00 (DKK 560,00 inkl. moms)

Mere info

Skraldespand 18 liter, pr. stk.
Skraldespand 18 liter, pr. stk. Varenr.: 618442 DKK 428,00 (DKK 535,00 inkl. moms)

Mere info

Miljøstation, 4 enheder i et skab
Miljøstation, 4 enheder i et skab Varenr.: 618452 DKK 10.689,00 (DKK 13.361,25 inkl. moms)

Mere info

De viste priser er opgivet i DKK og vist ekskl. moms. I parentes er prisen dog angivet inkl. moms.

Gør det nemt at sortere affaldet i institutionen

At sortere vores affald er i løbet af de seneste år, blevet noget med stor betydning for mange - og noget der globalt set i flere lande, specielt i norden, er blevet en 'trend' der er kommet for at blive. Det er vi hos Max Horsens yderst tilfredse med, da vi mener at vi bør i det omfang der er muligt, gøre hvad vi kan for at passe på planeten og miljøet.

Derfor har vi i samarbejde med vores leverandør, One Wood, fået lavet en sorteringsstation til affald der passer ind både børnehaver, vuggestuer, skoler, plejehjem og meget mere. Stationen er væghængt, der nemt gør det muligt for rengøring underneden, og som ligeledes gør det nemt at udskifte skraldeposerne når tid er. Du kan tilkøbe en skraldepand til hver sektion.

Vi har et ønske om, at det skal være nemt at sortere institutionernes affald og heraf, at det skal være sjovere og nemmere for børnene at lære hvordan affaldssortering foregår i praksis. Alle sektioner kan købes med en udfræsning, hvor der heri kan indsættes et billede til netop den form for affald, der skal smides i. Disse billeder/skilte er nogen i selv kan lave, og måske endda i sammen med børnene. Børnene kan tegne æbleskrog, bananskralder, måske en halvspist rugbrødsmad til den sektion til madrester, eller hvad ellers de har af gode og sjove idéer.

Hvordan sorterer man affaldet rigtigt?

Når man snakker om affaldssortering, har vi i Danmark 9 forskellige punkter at sortere affaldet efter, der alle sammen har hver deres kategori. Mange af dem er hyppigt brugt i både erhverv samt i privaten, og er derfor at finde mange steder.

I en institution vil vi anbefale, at i mindst har to af nedenstående kategorier i jeres miljøstation:

  • Madaffald (madpakkerester, frugt mm)
  • Papir (tegnepapir der ikke skal genbruges, overskud fra klippe-klister dag mm)
  • Restaffald (plasticposer, mælk- og juicekartoner mm)
  • Pap (rullen fra toiletpapir- og køkkenrulle, pap, karton mm)

En miljø station vil nemt kunne blive placeret i f.eks. fællesrummet, hvor institutionens børn opholder sig når de tegner og spiser eftermiddags madpakken sammen med deres gode venner fra egen eller andre stuer. De kan på den måde nemt selv gå over, og smide affaldet ned i deres nye smarte møbel - og måske kan de endda lære mere om, hvorfor vi affaldssorterer.

Den helt store grund til affaldssortering er som tidligere nævnt, at passe på vores miljø. Når der sorteres efter forskellige affaldskategorier, bidrager hver en kategori til en mindre CO2 udledning, fordi de enkelte grupper indeholder egen sortering, som herefter kan genanvendes i det omfang som er muligt. Meget pap og papir bliver genbrugt til diverse materialer, samt genbrugsplast bliver brugt i legetøj som er en dyd danske dantoy, har gjort meget ud af i løbet af de sidste par år.

Vil du gerne vide mere om affaldssortering, kan du finde mere information på netop din kommunes hjemmeside. Ellers kan du klikke her, og få tips om affaldssortering.

Ønsker du inspiration, råd eller vejledning er du altid velkommen til at tage kontakt til os. Du kan fange os på telefonen mandag- torsdag 08.30-16.00 samt fredag 08.30-14.30. Vi er også at finde på mail.

Online kataloger

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Ærlig rådgivning

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Hold øje

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Godkendt

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.