Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Bæredygtig leg og indretning til børn og voksne

Det betyder det for dig, at vi arbejder målrettet med verdensmålene 12, 13 og 15.

• Du kan handle med tryghed og kvalitet uden at gå på kompromis med miljøet.
• Du får effektiv levering med fornuftigt klimaregnskab.
• Du sikrer dig en plads som fremtidens indkøber.

 

Verdensmål 12 – Ansvarligt forbrug og produktion:
• Vi skal reducere vores fodaftryk i naturen ved at ændre måden at producere og forbruge på.
• Affaldsmængden skal væsentligt reduceres.
• Virksomheder opmuntres til at arbejde bæredygtigt og til at integrere oplysninger om bæredygtighed.
• Offentlige indkøbspraksis skal være bæredygtig, i overensstemmelse med nationale politikker og prioriteter.

Verdensmål 13 – Bekæmp klimaforandringer og dens konsekvenser:
• Vi skal styrke klodens modstandskraft og tilpasningsevne til klimarelaterede risici ved at genopbygge og bevare skove og natur.

Verdensmål 15 – Livet på land:
• Vi skal fremme bæredygtig forvaltning af alle typer skove, stoppe skovrydning, genskabe forringede skove og øge skovplantning, også globalt set.

 

Sådan arbejder vi med verdensmålene i vores møbelserie

Vi har fokus på produktudvikling og har i tidens løb etableret et bredt, bæredygtigt program med vores egne mærker. Mere end 60% af de møbler vi forhandler er i træ og over 90 % af dem er FSC certificeret, de flest af dem fra vores eget program, blandt andet:

• Max Garderoben / Max Rumdeler og hele serien i birkefiner. Produkter, der også specialproduceres efter mål, farver og ønsker, naturligvis fremstillet i Danmark i FSC certificeret birkefiner.

At arbejde med bæredygtighed betyder også, at vi i 80% af alle tilfælde har valgt danske, miljøcertificerede leverandører. Det kan være serier i arbejdsstole, mødeborde, stålgarderober mm, hvor leverandører har produktion i Danmark og er underlagt offentlig kontrol. Det mener vi, er det sikreste valg i forhold til miljø og arbejdsmiljø.
Den korte transporttid belaster miljøet mindst muligt, samtidig med vores kunder får varerne hurtigt.
Møbelleverancerne er altid klar til brug ved levering, og vi sørger for at optimere leverancerne, så ordrer samkøres og miljøbelastningen bliver mindst mulig. Vi anvender lokale fragtmænd, der emballerer møblerne i tæpper, der genbruges, så brugen af pap og plast minimeres.

Sådan arbejder vi med verdensmålene i vores legepladsserie

Langt størstedelen af produkterne i vores legeredskaber er produceret af Norna Playgrounds A/S i Brædstrup.
Nornas kerneprodukter er legeredskaber med højkvalitets FSC certificerede Robinia træ. Bålhuse kommer fra en anden dansk leverandør, der også kun bruger FSC træ.
Vores faste montør henter selv redskaberne, så vi undgår unødig emballage og sikrer dermed bæredygtige legepladser til danske børn og unge, produceret og monteret under sikre, danske forhold.

Sådan arbejder vi med verdensmålene i vores legetøjsserie

Max Horsens A/S har et særligt udvalg af miljømærket legetøj i sortimentet. Vi har bl.a. Rubens Ecobuds dukker, produceret i økologisk bomuld, Tolo babylegetøj - ICTI certificeret (socialt og miljømæssigt ansvarlighed produktion af legetøj), Green Toys, genbrug, produceret af amerikanske mælkekartoner.
I de seneste år har vi fokuseret på det danske mærke Dantoy i vores legetøjsserie, som er et bæredygtigt program indenfor rolleleg og udeleg. Dantoy er naturligvis produceret i Danmark og har 3 produktserier:

• Den traditionelle Dantoy produktserie, 100 % af produkterne er Svanemærkede.

• Bio serien, produceret af sukkerrør, 100 % bæredygtigt råmateriale, produceret på kontrollerede, giftfrie plantager i Brasilien.

• Green Bean serie, fremstillet af 100 % genanvendte, Svanemærkede restmaterialer fra den traditionelle produktion.

Socialt ansvarlig virksomhed

Hvad er CSRpeople?

CSRpeople er HORSENS ALLIANCENs anerkendelse af virksomheder, som tager et socialt ansvar.

Siden 2016 har HORSENS ALLIANCEN uddelt CSR-mærker til de virksomheder, der yder en særlig social indsats. Det kan for eksempel være at hjælpe unge og ledige i uddannelse eller beskæftigelse, eller at være særligt opmærksomme på medarbejdernes trivsel og udvikling.

Det sociale ansvar kommer blandt andet til udtryk ved at tilbyde praktikpladser eller småjobs, at agere som mentor for unge, at arbejde for at mindske sygefraværet på arbejdspladsen eller ved at fastholde medarbejdere som er blevet sygemeldte.

 

Hvordan gør det en forskel at tage socialt ansvar?

Det har alle dage givet god mening, at anse mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet som en ressource. Både fordi de er en meget uens gruppe, men også fordi alle mennesker har værdi.

Og i et marked med stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft, bliver det endnu mere tydeligt, at vi som samfund har brug for alle der kan og vil arbejde.

At vi som virksomhed tager socialt ansvar har den effekt, at flere udsatte ledige kommer tættere på selvforsørgelse, at flere unge kommer i gang med en uddannelse samt at vores ansatte trives og er glade når de er på arbejde. Det er godt for den enkelte og for vores virksomhed, men også for vores fælles samfund.

Dertil er det med til at give vedkommende noget meningsfuldt at stå op til. Og for os som virksomhed, er dette en enestående mulighed for at afprøve og opkvalificere en evt. kommende medarbejder på.

Oven i alt dette så smitter det også af på trivslen blandt vores øvrige medarbejdere, at vi som arbejdsplads tager et socialt ansvar og er med til at hjælpe andre.

 

 

 

 

 

 

 

FSC® - Ansvarlig brug af træ og skovens ressourcer

Det er vigtigt for os at passe på vores skove og holde dem fulde af liv, så nutidens og fremtidens generationer kan nyde godt af dem. Hos Max Horsens tilbyder vi derfor et bredt udvalg af FSC®-mærkede møbler og legeredskaber.

HVAD ER FSC?
FSC står for Forest Stewardship Council®.
FSC er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over gennem certificering af skove og virksomheder og mærkning af produkter. FSC sikrer, at træ kommer fra bæredygtigt drevne skove og andre ansvarlige kilder som f.eks. genbrug. En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig skovdrift. Det betyder, at man med FSC er med til at passe på skovene for nuværende og fremtidige generationer, og de mennesker og dyr, som bor i dem.

Vil du vide mere, så besøg www.fsc.dk

Se efter FSC-logoet ved de certificerede produkter på hjemmesiden.

 

 

 

___________________________________________________

 

___________________________________________________

 

 

___________________________________________________

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.