Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Lokal virksomhed arbejder målrettet med verdensmålene


Lokal virksomhed arbejder målrettet med verdensmålene
Skrevet d. 15/01 2021

Det bliver fortsat mere og mere populært for virksomheder at følge FN’s mål for bæredygtig udvikling. Der er nu gået fem år, siden verdensmålene trådte i kraft, og derfor giver det god mening at zoome lidt på fokusområdet. Selvfølgelig har vi hos Max Horsens et stort fokus på bæredygtighed. Det giver kun mening at vi hjælper med at sikrer fremtid gennem bæredygtig leg – og det er vi stolte af at være en del af.

Verdensmålene holder i Max Horsens
Hos os arbejder vi mere præcist med tre af FN’s verdensmål: Nummer 12, nummer 13 og nummer 15. Verdensmål 12 handler om at gøre forbrug og produktion meget mere ansvarlige.- Vi prøver på at formindske vores fodaftryk i naturen. Vores affaldsmængder forsøger vi at reducere væsentligt, og vi integrerer oplysninger omkring bæredygtighed i vores produkter og vores arbejde.Samtidig skal offentlige institutioners indkøbspraksis følge nationale såvel som internationale politikker og prioriteringer omkring bæredygtighed, og siden mange af vores kunder findes i det offentlige, passer det hele jo perfekt sammen.

Klimaforandringer og livet på land
Verdensmål 13 har fokus på bekæmpelse af klimaforandringer og dens konsekvenser. Dette mål lægger sig meget op ad Verdensmål 15, der omhandler bevarelse af livet på landet. Altså at fremme alle typer skove, stoppe skovrydning og øge skovplantning lokalt såvel som globalt, så det bliver naturligt bæredygtigt.

Hos Max Horsens går vi ind for at passe på og bevare vores skove og vores natur. Det er jo også én stor legeplads for børn og unge. Derfor er størstedelen af de træ-produkter, vi forhandler, FSC-certificeret. Både legepladser, møbler og meget andet. Vi har hos Max Horsens ydermere valgt at gå over til 100% grøn strøm. Dette betyder at alt vores strøm på matriklen kommer fra danske vindmøller.

FSC-hvad-for-noget?
Ja, lad os lige forklare det. Når noget er FSC-certificeret (Forest Stewardship Council®), betyder det, at træmaterialet kommer fra skove og virksomheder, som sikrer bæredygtigt og ansvarligt skovbrug. Det betyder, at man med FSC er med til at passe på skovene for nuværende og fremtidige generationer, og de mennesker og dyr, som bor i dem.

Som leverandør til det offentlige marked, er det vigtigt for os at sikre, at vores produkter har en høj kvalitet - og denne kvalitet gælder også vores produkters "rå kerne" - træet. Vi har været FSC-mærket i mange år, og dét er vi kun glade for og ikke mindst, stolte af at være. 

Det er vigtigt for os, at vi er med til at støtte op om at passe bedre på vores miljø - og på kloden, for den har vi kun én af. Det er derfor vi er så glade for, at vores samarbejdspartnere lige som os, går op i det samme. Hver gang du køber udstyr til din legeplads, store som små ting, er dette træ FSC-mærket. Vores legepladsudstyr kommer fra den danske virksomhed Nikoplay. Træet kommer fra skove med fokus på ansvarlighed og bæredygtighed, der for os giver stor værdi til vores legepladser. Det samme er gældende for vores borde og garderober. Vi samarbejder her med den danske leverandør, One Wood, der lige som os tror på, at et produkts kvalitet forbedres hvis man passer på det sted, hvor materialerne kommer fra. 

Herudover har vi også en række andre certificeringer:
Svanemærket: Det officielle mærke for miljøvenlige og bæredygtige produkter i nordiske lande. Flere dele af Max Horsens’ legetøj er svanemærket, såsom Dantoy-serien og Green Bean-serien.

ICTI-certificeret: Organisationen International Council of Toy Industries overvåger, at producenter inden for legetøjsindustrien overholder og opfylder deres ansvar i forhold til at sikre sundhed og sikkerhed for børn. Heriblandt at der ikke har været børne- og tvangsarbejde, dårlig arbejdstid og løn, diskrimination og andet inde over produktionen af legetøjet. Dette gælder blandt andet for Max Horsens’ Tolo-babylegetøj.

Socialt ansvar er også vigtigt
Bæredygtighed findes ikke kun i miljømæssige sammenhænge, men også i sociale. Derfor er vi hos Max Horsens også blevet CSR-mærket. CSR-mærket: Horsens Alliancen giver anerkendelsen CSRpeople til virksomheder, der gør sit i forhold til at tage socialt ansvar. Det kan for eksempel være at hjælpe unge og ledige i gang med uddannelse eller beskæftigelse eller at være særligt opmærksomme på medarbejdernes trivsel og udvikling.

Man kan blandt andet tilbyde praktikpladser eller småjobs, agere som mentor for unge, arbejde for at mindske sygefraværet på arbejdspladsen eller fastholde medarbejdere, som er blevet sygemeldte.

Eliteleverandør i sjov leg
Det hele går med andre ord op i en højere enhed. Gør du verden bedre, bliver din verden også så meget mere meningsfuld. Om det gøres gennem verdensmålene eller gennem det sociale ansvar, så tæller det hele for en bæredygtig og bedre fremtid. Meget af det er dog ikke en ny ting. Bæredygtighed har været en ting, lang tid før FN’s verdensmål blev udviklet i 2015 og trådte i kraft 1. januar 2016. Næh, gennem Max Horsens 33-årige historie har der nu altid været et fokus på bæredygtig og sikker leg. For ikke at tale om sjov leg! Dette er også en af grundene til, at virksomheden i de sidste tre år har haft titlen som eliteleverandør til det offentlige. En titel, de regner med at holde stærkt fast i.

Du kan læse meget mere om de enkelte certificeringer her.

Seneste fra bloggen

Om Max Horsens

Vi har mange års erfaring i branchen, og med udgangspunkt i en stor ekspertise inden for legemuligheder til børn, arbejder vi målrettet på at opfylde vore kunders behov - på en uformel og fleksibel måde.

Vores ambition er at være blandt de bedste inden for børns leg – på de områder, hvor vi har vores produktgrupper: Legepladser, Møbler, Legetøj.

Online kataloger

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Ærlig rådgivning

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Hold øje

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Godkendt

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.