Godkendt leverandør
Kvalitetsprodukter

Winther - ideel til træning af motorik og balance


Winther - ideel til træning af motorik og balance
Skrevet d. 10/06 2021

Har du/I børn, som er udfordret på motorikken? Det kan være de har svært ved at holde balancen når der balanceres på ét ben, har svært ved at gå ligeud over en bom, eller har svært ved at gribe ting der bliver kastet. Alle starter et sted, men problemer med motorikken kan give mange begrænsninger - både mens man er barn, men også senere i livet.

Mange af os kan tænke tilbage på vores barndom, hvor en kantsten eller kanten af en sandkasse lokkede os til at balancere. Vi kunne leje cirkusartister der gik på line foran et fyldt cirkustelt, med en aroma af både popcorn og candyfloss. Cirkusteltet kunne også blive erstattet med en junglevandring, hvor kanten af sandkassen var en nedlagt træstamme der skulle krydses, for at komme over den brusende flod med piratfrisk eller store krokodiller. Vi udfordrede os selv med at stå på ét ben i længere tid, vi legede "jorden er giftig", og vi spillede rundbold om sommeren. Og om vinteren var der ofte sne, så vi kunne kælke, en aktivitet som styrker børn på balance, motorik og evnen til at planlægge og reagere.

Det er ikke kun børn der bruger deres motoriske egenskaber - det gør voksne også. Sportsfolk, kunstnere, håndværkere, tifingersystem-benyttere, skuespillere. Der er mange forskellige erhverv, talenter og fritidsinteresser, som kræver den helt rette form for balance og koordinationsevne. Mange voksne øver sig i at tage sokker på kun ved at stå på ét ben, da mange bliver overrasket over hvor lidt der skal til før de vælter til den modsatte side. Motorikken bruges af mange voksne hver dag, når de cykler på arbejde eller for at hente børnene i institution. Måske har du set det klassiske balancebrædt før? Den runde plade med en halvkugle i bunden. Vi må indrømme, at vi bliver særligt udfordret på både balancen og motorikken, i det sekund vi træder op på sådan en - for det er svært. Svært både at holde balancen i benene og holde en kontrolleret motorik i armene.

Et balancebrædt kan også bruges af børn, men for at pakke det ind i en mere appetitlig version, er der tilføjet flere størrelser, farver og former. Det virker naturligt for børn at lege med deres motorik, og i dag findes der legetøj og redskaber, som kan hjælpe og udfordre børn på deres motorik, da de udvikler dette på et et meget tidligt stadie i deres liv.

Winter - motorik

Øg motorikken med Winther

Vores leverandør, Winther, har lavet rigtig god dokumentation for, hvordan deres legetøj og redskaber virker, og deres cases viser hvordan og hvorfor de hjælper børnene og med hvilke udfordringer. Legen er med til at fjerne fokus fra problemet, fordi det føles mere som leg end træning. Træningen af motorikken bliver gjort til en sjov udfordring, og kan pakkes ind i mange forskellige varianter.

Koordinations-motorik-legetøj kan være at gribe frisbee’er. Det kan være legetøj, hvor børnene skal hinke frem og tilbage. Det kan være legetøj, der skal vælges eller fanges på grund af farve, eller det kan være ringe/hulahopringe. Winters produkter strækker sig over et sortiment der både kan bruges af de små- og store børn, alt afhængig af hvilket motorisk niveau det enkelte barn befinder sig på. 

En klassiker fra Winther er deres røde 'snurretop'. Vi er sikker på, at du på et eller andet tidspunkt er stødt på denne røde sag. Vi har i hvert fald både set og prøvet den et par gange, og er man voksen og bøvler lidt med søsyge, ja, så skal du måske ikke gøre det alt for hurtigt. Snurretoppen er lavet af stærk plastic og kan bruges både inde og ude. Den har plads til to børn, eller måske flere, hvis det skal være ekstra vildt. Toppen giver børn mulighed for at få trænet der balance, kombineret med forøgelsen af deres koordinationsevner. Dette produkt er meget velegnet til grundlæggende fysisk koordineringstræning med handicappede.

Se produkterne på vores hjemmeside her, hvor der er links til cases, som viser hvordan legetøjet og redskaberne virker.

Seneste fra bloggen

Om Max Horsens

Vi har mange års erfaring i branchen, og med udgangspunkt i en stor ekspertise inden for legemuligheder til børn, arbejder vi målrettet på at opfylde vore kunders behov - på en uformel og fleksibel måde.

Vores ambition er at være blandt de bedste inden for børns leg – på de områder, hvor vi har vores produktgrupper: Legepladser, Møbler, Legetøj.

Online kataloger

Kataloger

Læs vores aktuelle kataloger online.

Ærlig rådgivning

Følg med

Hent inspiration og indblik i vores blog.

Hold øje

Log ind og bestil

Bestil varer nemt og hurtigt.

Godkendt

Få adgang

Anmod om login til webshoppen.